22október
2018
2018. október 22. - hétfő

Kedvcsináló egy azori-szigeteki futballmeccshez - élménybeszámoló egy olvasónk tollából

Egy jó bloghoz véleményem szerint elengedhetetlen, hogy kíváncsiak és befogadók legyünk minden új dolog iránt. Esetenként még olyan dolgok iránt is, amik elsőre nem tűnnek számunkra izgalmasnak. Én így voltam a labdarúgással.

Néhány hónapja azonban az Azori-szigeteken óriási hírnek számított, hogy az egyik csapat nagyon jól szerepelt és az első ligába jutott, ekkor meg is osztottam róla egy rövid hírt az Azori Éden Facebook oldalon, de ennyi volt.

Majd néhány hete egy nagyon kedves olvasóm (Dani)  kérdezte, hogy mikor fogok az azori futballról írni. Figyelembe szoktam venni a cikkek írásánál az olvasóim kérését, de a foci sajnos elég távol áll/állt tőlem. Dani írt nekem arról, hogy mikor itt kirándult Sao Miguelen sikerült eljutnia egy futball mérkőzésre itt a stadionba és milyen jó élményekkel tért haza.

Olvass tovább ...


 

Megosztom
24augusztus
2017
2017. augusztus 24. - csütörtök

Hol vásároljunk Sao Miguel szigetén ha mindenevők vagyunk? És hová menjünk, ha ételallergiában szenvedünk?

Nagyon sokan érdeklődtetek, hogy egy ilyen kicsi szigeten hol lehet élelmiszert vásárolni és vannak-e termékek ételallergiásoknak. Csináltam egy gyűjteményt a szigeten lévő üzletekről, kiemelve azokat a helyeket, ahol glutén-, laktózmentes vagy mindenmentes termékeket is lehet vásárolni. A bejegyzésben elolvashatjátok még a tapasztalataimat is az üzletekkel kapcsolatban. Örülnék, ha facebookon megírnátok nekem mennyire volt hasznos ez a bejegyzés. 
Megosztom
17július
2017
2017. július 17. - hétfő

Feira Quinthentista - Hogyan kerültek az afrikaiak a középkori vásárra az Azori-szigeteken?

Tegnap egy nagyon élvezetes középkori vásáron vettem részt Ribeira Grande városában. A vásár portugál neve: Feira Quinhentista na Ribeira Grande 2017. Ez a vásár kicsit eltért az eddigi fesztiváloktól bár a dobosok, a tánc és a zene most is meghatározó volt. A közel egy hetes fesztiválon minden nap különböző programokkal szórakoztatták a vendégeket. Este mindig látványos lovas előadás, színház, zenés táncos bemutatók és tűzijáték színesítette a programot. Feltünt nekem, hogy van egy Afrika udvar, ami jelentős részét képezte a fesztiválnak majd afrikai táncbemutatók sora következett. De hogyan kerülnek az afrikaiak egy azori-szigeteki fesztiválra? Ha téged is érdekel mit derítettem ki olvass tovább.
Megosztom

Oldalak

Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék