13május
2018
2018. május 13. - vasárnap

Azori Éden Gasztronómiai Bakancslista (Az Azori Éden angol hangjának vendégposztja)

Rögtön egy vallomással kell kezdenem, ami nem lesz újdonság senkinek, aki csak egy kicsit is ismer: imádok enni. Rengeteg szakácskönyv büszke tulajdonosa vagyok, de az igazi szenvedélyem nem a főzés, hanem a különböző és különleges kulináris finomságok kipróbálása.

 

Utazásaim során igyekszem olyan éttermekben enni, ahova a helyiek is szívesen járnak - az ilyen helyek megtalálásához leggyakrabban a Tripadvisor alkalmazását vagy a Google Maps-be integrált étteremajánló funkciót veszem igénybe. A menüből igyekszem a hely specialitását kikeresni, de mindenképpen az országra - vagy régióra - jellemző fogást választok. Ha nem vagyok biztos a döntésemben, akkor szívesen megkérdezem a pincért, hogy ő mit választana az étlapról.

 

Szerencsére semmilyen általam ismert ételallergiában nem szenvedek, így gyakorlatilag bármit megehetek - a tengeri herkentyűket is beleértve. Úgyhogy amikor az Azori-szigeteki utazásomra készültem - hogy meglátogassam barátnőmet, Azori Éden Ritát - összeállítottam egy Gasztronómiai Bakancslistát azokból az ételekből, amiket mindenképpen ki szerettem volna próbálni a Sao Miguel szigeten töltött 6 napom alatt.

Megosztom
15szeptember
2017
2017. szeptember 15. - péntek

Azori vulkánban főtt finomságok: Furnasi „vulkánkukorica” és „húslé nélküli vulkánhúsleves” a Cozido.

 
Furnas a legkedveltebb turista célpont a szigeten. Ponta Delgádától kb. 45 percnyire helyezkedik el. A természeti adottságai kiemelkedőek. És nem utolsó sorban ebben a városban készülnek a legfinomabbra párolt vulkáni ételek.
Nagyon sok leírást olvastam a Furnas városára jellemző ételről a Cozidoról. Én kicsit más szemszögbő nézem ezt a különleges ételt. Ez tényleg az a finomság, amit mindenkinek meg kell és meg is lehet kóstolnia. Ételallergiásoknak jó hír, hogy a Cozido glutén- és laktózmentes  viszont a vegetáriánusokat el kell keserítenem ez egy húsos étel. 
Ebben a bejegyzésben arról olvashattok mi is az a Cozido. Ha érdekel ez a finomság olvass tovább. 
Megosztom
27július
2017
2017. július 27. - csütörtök

KIMA -amit mindenkinek meg kell kóstolnia

Az abszolút kedvenc üdítőitalom az Azori szigeten a KIMA.  A KIMA maracujából készült szénsavas ital. Biolány révén nem szabadna ilyeneket innom, de ez annyira jóóóóó. Mindenki, aki eddig megkóstolta imádta. 
A KIMÁ-t legjobb tudomásom szerint Ponta Delgábában gyártják a Melo Abreu üzemben. Ez az üzem azori sört is gyárt. 
Nagyon furcsa, hogy a KIMÁt bár mindenki nagyon szereti nem vagy csak ritkán lehet kisebb üzletekben kapni, viszont minden étteremben Sumo de Maracuja néven vagy a Sumo (gyümölcslé) kategória alatt lehet megtalálni az itallapon.
Mindenkinek ajánlom, hogy még ha nem is eszik, iszik szénsavas italokat általában ezt kóstolja meg. Friss hír!!! Olvass tovább...

Megosztom
18július
2017
2017. július 18. - kedd

Hogyan használjuk a parkolóautomatát Ponta Delgádában? - avagy parkolás Sao Miguel szigetén

A parkolóautomaták használata egyszerűenek tűnik (és az is), de mivel láttam, hogy többen bizonytalankodtak a jegyvásárlásnál, gondoltam készítek egy egyszerű tájékoztatót. 
A parkolás a nagyobb városokban, kilátóknál nagyon jól megoldott. Általában mindenhol kialakított parkolók vannak,ahol szeretnék, hogy parkoljuk. Az út szélén ha nincs kijelölt kilátó vagy parkoló jobb ha nem állunk meg, nagyon balesetveszélyes. A parkolásért fizetni Ponta Delgádában, Ribeira Granden,  Vila Franca do Campo egyes részein és Furnas egy részén kell csak a látványosságok közelében.
 
Megosztom

Oldalak

Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék