22november
2018
2018. november 22. - csütörtök

Lisszaboni élmények - shopping mennyországtól a vegetáriánus fesztiválon át a várva várt masszázsig

A Ryanair akciójának köszönhetően néhány héttel ezelőtt vettem egy jegyet kb. 30 euróért egy oda-vissza útra Lisszabonba. Arra gondoltam, mivel nem lesz időm megvenni a karácsonyi ajándékokat Magyarországon, mert az ünnepekre érkezem ezért karácsonyi bevásárlást tartok. Javaslom nézzétek folyamatosan a Ryanair ajánlatait, nagyon szuper promóciós jegyeket lehet kifogni.

Reggel nagyon korán kellett kelni, és a gép késett 2 órát. De a várakozás egy másik szempontból nagyon hasznosnak bizonyult: kipróbálhattam ugyanis mennyire tudok portugálul (amit ugye már hónapok óta nagyon intenzíven tanulok). Megismerkedtem egy nagyon kedves azori családdal, akikkel sokat beszélgettem. A végén mondták, hogy jól beszélek és mindent értettek. Szóval ez az élmény elfeledtette velem a késést.


A nagyobb meglepetés ezután következett mikor beszálláskor megláttam, hogy egy barátom is ezzel a géppel utazik és történetesen mellém szól a jegye. Egy barátnőm jóvoltából szuper szállásom volt a belvárosban. Majd délután belevetettem magam a bevásárlóközpontok sűrűjébe. Soha nem gondoltam, hogy ennyire fogom élvezni a nyüzsgést és a rengeteg embert körülöttem. Imádtam nézelődni és vásárolgatni.
 

Megtaláltam Lisszabon talán egyetlen gluténmentes pékségét és elmentem kenyeret rendelni magamnak így a következő 2 hétben nem kell majd otthon sütnöm. Igazán jól éreztem magam.
 

Másnap egy - a repülőtéri információs pultnál beszerzett - brossúrában (holott az információs központban azt mondták semmilyen esemény nincs ezen a héten) rátaláltam egy vegetáriánus fesztivál (VeggieWorld Portugal)  meghívójára. Vasárnapi programnak jónak tűnt. Szuper volt és fokozta a jó hangulatom, hogy lehetett megint portugálul beszélni és ráleltem néhány igen érdekes dologra, amit persze megosztok most veletek, hátha hasznos lesz nektek is.

Megosztom
08október
2018
2018. október 08. - hétfő

Európa legszebb tealabirintusa az Azori-szigeteken: érdekességek a Chá Gorreana ültetvényről és a teáról

Néhány hete egy kedves blogolvasóm Péter, aki sokszor kommentjeivel segíti a blogom (ezúton is köszönöm neki), virtuálisan megismertetett a Chá Gorreana farmon dolgozó Vitóriával, aki nagyon kedvesen felajánlotta, hogy mesél nekem arról a varázslatos helyről, ahol 6 éve tölti a hétvégéit. El kell hogy mondjam, a farm teljesen elvarázsolt és már elég sokszor voltam ott akár csak fotózni vagy barátoknak megmutatni, ezért már régebben is  próbáltam elolvasni minden a hellyel kapcsolatos bejegyzést más bloggerek tollából, de még mindig volt bennem néhány megválaszolatlan kérdés. Tehát amikor jött a lehetőség, hogy több információt tudhatok meg az ültetvényről és mesélhetem el nektek gyorsan éltem vele.

A Vitóriával való találkozást, ha néhány szóval kellene leírnom a kedvesség, profizmus, munkahelyének maximális szeretete és lelkesedés jellemezte. Az Ő vidámsága és lelkesedése engem is hamar magával ragadott és a közösen töltött idő hamar elrepült.

A következőkben olvashatjátok milyen érdekességeket tudtam meg Európa legnagyobb teaültetvényéről.
Megosztom
28július
2018
2018. július 28. - szombat

UTAZÁSI TIPPEK - BŐRÖNDJEINK TISZTÍTÁSA, KARBANTARTÁSA

A nagytakarítás része nálam a BŐRÖNDJEIM TISZTÍTÁSA. Magyarországon évente végeztem el a bőröndjeim tisztítását, itt az Azori-szigeteken a párás környezet miatt félévente szükség van rá. Sao Miguelen még az is nehezíti a dolgomat, hogy bármilyen szerves anyag, ételmaradék, papír marad a bőröndben vagy matricaként ráragasztva gyorsan bepenészedne, ha hagynám. A bőröndök az utazás során bepiszkolódnak. Ott kezdődik, hogy már a check-in pultnál ráragasztanak egy nagy és egy kis matricát, utána áthalad néhány futószalagon; vagy például saras időben érkezel meg valahová; vagy csak egyszerűen sok nem annyira higiénikus tárgyhoz hozzáérsz és utána megfogod a fogantyút mikor húzod a bőröndödet magad után. Mikor legközelebb útnak indulsz, a baktériumok a fogantyún és a csomagodon újra ott várhatnak.

Persze van más megoldás is, mint a rendszeres bőröndmosás. Ha a most divatos, színes különböző méretben kapható
bőröndhuzatokat választ valaki. Ezeknek az előnye, hogy védik a bőröndöt a sérülésektől a szennyeződésektől és moshatók.  Fontos, hogy a fogantyúkat és a bőröndök belsejét ilyenkor is tisztítani szükséges.

Olvasssatok tovább én hogyan és miért csinálom.
Megosztom
18november
2017
2017. november 18. - szombat

WINE IN AZORES 2017 GASZTRONÓMIAI „FESZTIVÁL” BESZÁMOLÓ ÉS PROGRAMAJÁNLÓ OKTÓBERBEN AZ AZORI-SZIGETEKRE ÉRKEZŐKNEK

Az eddigi egyik kedvenc bejegyzésem következik. Alapvégzettségem szerint Élelmiszerminősítő biológus mérnök vagyok. Ezért nagyon szeretek bármit, ami minőségi élelmiszerekkel kapcsolatos. Régebben sokat foglalkoztam élelmiszerek minőségének ellenőrzésével, főleg zöldségekkel és gyümölcsökkel. Borokkal kevesebbet foglalkoztam, ezért ha esetleg a leírásuknál nem használok megfelelő szavakat ezt mindenki nézze el nekem.
 

Október végén egy kisebb magyar csoporttal volt alkalmunk részt venni a WINE IN AZORES 2017 portugál bor- és ételkóstoló eseményen. A három este, amit ott töltöttünk inspirálta a következő bejegyzésemet. Nagyon jó volt és kivételesen jó borokat kóstolhattam. Az  ott szerezett élményeimet több bejegyzésen keresztül mesélem el az engem követőknek, hátha mindenkinek kedve lesz meglátogatni ezt a rendezvényt ha októberben Sao Miguel szigetére utazik. 
Megosztom

Oldalak

Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék