04május
2018
2018. május 04. - péntek

EGY FANTASZTIKUS NAP A PARADICSOMBAN: AZORI MAJÁLISSAL ÉS EGY HIHETETLENÜL GYÖNYÖRŰ TÚRÁVAL (AZORI TÚRAAJÁNLÓ 1. RÉSZ)

Ebben a bejegyzésemben szeretném bemutatni nektek, hogyan ünneplik az Azori-szigeteken a május 1-ét és egyben leírni, hogyan telt az egyik legjobb napom egy gyönyörű túrával az Azori-szigeteken. Most gondoljátok jó-jó örülünk, hogy jól érezted magad, de miért kell erről bejegyzést is írni és miért lesz ez érdekes nekünk.   
Ezért....
Szeretném, ha ez egy  kulturális betekintő lenne az Azori-szigetek egyik hagyományába és egy kiváló május 1-i programajánló is a későbbiekben az ebben az időszakban a szigetre kirándulóknak.
Reggel még azt hittem, hogy csak egy egyszerű „majálisra” indulok, de egy véletlen folytán egy nagyon kellemes esemény közepébe cseppentem és elképesztően gyönyörű túraútvonalra is rátaláltam, amit mindenképpen szeretnék nektek is megmutatni.  Tehát a cikket egy kultúrális programajánlónak és túraajánlónak is szánom mindenkinek, azoknak is akik csak virtuálisan utaznak velem és azoknak is akik szeretnének kipróbálni szebbnél szebb helyeket túrákat itt a szigeten.
Megosztom
06október
2017
2017. október 06. - péntek

Két legyet egy csapásra - avagy hogyan egészítsük ki azori-szigeteki kirándulásunkat egy lisszaboni túrával plusz utazás nélkül

Szeretnék nektek ajánlani egy jó kis programot, ami kiválóan kiegészítheti az Azori-szigetekre történő kirándulásotokat és még extra utazással sem jár.

Minden alkalommal, amikor az Azori-szigetekre repültem Lisszabonon keresztül vezetett az utam. Nem szerettem volna sokat várni a reptéren, ezért mindig úgy döntöttem, hogy szétnézek a városban. Amíg  egyedül egy kis útikönyvvel kirándulgattam, élveztem, de olyan kevésnek éreztem. Bár sok mindent láttam mégsem volt egy teljes képem Lisszabonról és arról milyen is ez a város igazából. Megmondom őszintén messze elmaradt a várakozásaimtól főleg azok után, hogy mennyi jót olvastam róla. Viszont…. A legutóbbi alkalommal az egyik barátnőm Krisztina, aki már kilenc éve ott él és idegenvezetőként dolgozik elvitt bennünket (egy másik barátnőmet Virágot és engem) egy három és fél órás túrára a városban.  

Megosztom

Oldalak

Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék