27április
2019
2019. április 27. - szombat

FERENCZY GYÖRGY ÉS A RACKAJAM AZ AZORI-SZIGETEKEN

Néhány héttel ezelőtt Ferenczy György és a Rackajam zenekar lépett fel nálunk Ponta Delgadában az 9th European Blues Challenge 2019-es rendezvényen. Nagyon nagy büszkeség volt a színpadon látni őket színpadon játszani, annál is inkább, mert a visszajelzések a zenéjükkel kapcsolatban a Teatro Michaelense színházban körülöttem álló hallgatóságtól, nézőktől egytől-egyig nagyon pozitívak voltak. Visszagondolva ez a rendezvény az egyik legjobb „koncertélményem” itt az Azori-szigeteken.  A magyar banda nyitotta az estét egy kiváló, de a többiektől merőben eltérő produkcióval. Fontos tudni, hogy a zenekar magyarul énekelt míg a többiek mind angolul, már csak ezzel is kitűntek a tömegből.  A másik dolog, amelyet többen is megjegyeztek a zenekar egyedi hangszerelése volt, amely a blues műfajától kicsit eltérő volt, de nagyon üdítő. Én személy szerint nekik drukkoltam, bár tényleg nagyon kiváló előadásokat hallhattunk pl. a román vagy a belga csapattól is. A rendezvényt, amit nagyon jól szerevezettnek ítéltem másnap egy Blues Market nevű rendezvény követte, ahol a rendezvényen fellépő zenekarokkal lehetett találkozni és néhányan az országukra jellemző ételkóstolót is kínáltak. Az esemény után a bandának volt egy kis ideje kikapcsolódni is és elmentünk együtt egy kis kirándulásra, amit (csak a magam nevében mondom), de nagyon jól sikerült. A sziget észak-keleti részét jártuk be együtt és persze Furnasba (ahol jelenleg én élek) is ellátogattunk, megkóstoltuk a Cozidot (vulkáni lénélküli húslevest).
Nagy örömömre a zenekar vezetője Ferenczy György készségesen válaszolt néhány kérdésemre az Azori élményeikkel kapcsolatban.
Megosztom
20március
2019
2019. március 20. - szerda

SAO MIGUELI "ROMEIROS"-OK (ZARÁNDOKOK) - HAGYOMÁNY, VALLÁS ÉS ÉRZELMEK

Sokféle érzés kavarog bennem mostanában az Azori-szigetekkel és Azori emberekkel kapcsolatban. Néha nagyon kedvesek barátságosak, de sokszor elég zárkózottak, elutasítóak az “ismeretlenekkel”. Fő jellemző itt a bizonytalanság és nagyon illik ide Petőfi Sándor: Pató Pál Úr című verséből való idézet  "Ej, ráérünk arra még!" gondolkodás. Valahol ez egy nagyon jó szemlélet,  bár minden kicsit lassabban megy, mint általában, de az emberek nem idegeskednek talán annyit, mint más nagyobb, nyüzsgő városokban és ez nagyon jó. Én is át szoktam venni ezt az mentalitást néha és otthon Magyarországon alig tudok visszakapcsolni a nyüzsgő “üzemmódba”. Ami még nagyon jellemzi az itteni embereket az a nagyon erős hit és a hagyományok tiszteletben tartása. Ez a bejegyzésem is egy ilyen érzelmekkel teli, hagyományról fog szólni. 
Megosztom
01december
2018
2018. december 01. - szombat

Programajánló - Fantasztikus kézműves nap São Miguel szigetén

A karácsonyra készülve a barátnőmmel olvasgattuk a Prenda kézművesfesztivál programját és ráakadtunk egy kézműves nap hirdetésére. A helyi kézművesek szervezete a Centro Regional de Apoio ao Artesanato szervezésében. A jelentkezés kicsit körülményes volt, de ettől eltekintve minden nagyon jól sikerült. Elsőre lehet, hogy más jelentkezőknek is - ahogy nekünk is - kicsit hosszúnak tűnt, hogy reggel 9-től este 7-ig kézműves dolgokkal foglalkozzunk, de ha elolvassátok a beszámolót megtudjátok mennyire jól telt az idő, és nem is vettük észre és már vége is volt, amit sajnáltunk.
A reggeli találkozó Ponta Delgadaban volt, nagyon könnyen elérhető helyen. Sajnos lehet, hogy sokan megijedtek elsőre a program hosszától, ezért kevesen jelentkeztek. De a szervezők, akiknek ezúton is köszönjük úgy döntöttek, hogy így is megtartják a programot. Így alakult, hogy a PRENDA fesztivál művészeivel tölthettük együtt ezt a napot.
Megosztom
13november
2018
2018. november 13. - kedd

TÉLI PROGRAMAJÁNLÓ AZ AZORI-SZIGETEKRE 2018

Sokan érkeztek a téli időszakra ide Sao Miguelre és kértétek, hogy készítsem el a  novemberi és decemberi programajánlót. Íme. Sajnos az információk még ilyenkor nagyon nehezen összegyűjthetők, ezért javaslom mindenkinek, hogy nézzen ide vissza időnként vagy az utazása előtt, mert folyamatosan bővítjük a listát. Jó kirándulást mindenkinek!
 
KARÁCSONYI VÁSÁR NORDESTE VÁROSÁBAN
Időpont: 2018. november 15-től december 23-ig
Helyszín: Turista információs központ Nordeste (Posto de Turismo de Nordesete) – Sao Miguel szigete
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9:30 - 17:30
                        szombat, vasárnap és ünnepnap 10:00 - 14:15-ig
 
ALÉM DO AZUL
VÍZALATTI FOTÓKIÁLLÍTÁS
Időpont: 2018. november 23
Helyszín: Lagoa, Convento dos Franciscanos da Lagoa – Sao Miguel szigete
Nelson Raposo fotóművész által készített vízalatti fotók kiállítása.
 
DA TERRA AO MAR – A SZÁRAZFÖLDRŐL A TENGERIG KIÁLLÍTÁS
Időpont: 2018. november 30-tól
Helyszín: Museu Municipal da Ribeira Grande – Sao Miguel szigete
A kiállítás a régen a szigetre érkező telepesek által a halászathoz használt kézzel készített termékeket mutatja be.
 
Megosztom

Oldalak

Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék