08október
2018

2018. október 08. - hétfő

Élménybeszámoló az Azori utazástervező előadásról Budapestről

Már lassan 2 éve élek Sao Miguel szigetén és minden magyarországi látogatásom alkalmával sok kérést kapok azzal kapcsolatban, hogy meséljek az ottani életemről és segítsek a szigetekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Azért, hogy eleget tudjak tenni a követők kéréseinek elhatároztam, hogy megszervezek egy azori-szigeteki ételkóstolóval egybekötött utazást segítő előadást.

Tanulva az előző év tapasztalataiból a 2018 őszi előadás szervezését már bő egy hónappal az előadás előtt elkezdtem, így a kedvenc helyszínemen az
Urbanfood Café & Coworking közösségi irodában rendezhettük meg az eseményt. Azért szeretem ezt a helyet, mert köszönhetően Balázsnak, akivel már összeszokott csapatként intézzük ezeket az eseményeket,  a szervezés gördülékeny és professzionális.  A szervezés elején még nem tudtam, hogy ilyen jól fog kijönni az időpont és az Azori Éden csapat másik tagja Kati is éppen Magyarországon tartózkodik majd a rendezvény időpontjában, így Őt is felkértem, hogy meséljen nektek az Azori-szigeteki gasztro élményeinkről.

A szervezéshez ötletekkel, prospektusokkal, térképekkel és hasznos információkkal a furnasi és a ponta delgadai turista iroda vezetői járultak hozzá.

Az azori-szigeteki kóstolóhoz mindent egyedül szereztem be nektek. 

A cukorkákért hatalmas köszönet
Emanuel Casadonak és a feleségének, akik meséltek nekem a termékeikről és hozzájárultak, hogy megkóstolhassátok ti is a régi recept alapján családi vállalkozás keretében készített cukorkákat, karamelleket.

Az AICEP irodához bármikor fordultam nagyon készségesen segítettek, mint most is. Az előadás megnyitására Joaquim Pimpão kereskedelmi és gazdasági tanácsost az AICEP Portugál Nagykövetség Kereskedelmi Irodájának vezetőjét kértem fel, aki nagy örömömre el is fogadta a felkérést és kedves szavaival segítette az előadásomat.

Előadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim PimpaoElőadás Joaquim Pimpao


Nagy örömömre  a
TAP értékesítési vezetője Szolnok Péter is részt tudott venni a rendezvényen emellett a légitársasággal kapcsolatos blogbejegyzésem átolvasásával és tanácsaival segítette a felkészülésemet, valamint az előadáson nyújtott tájékoztatást a résztvevőket a TAP légitársasággal kapcsolatban felmerült kérdésekre.

Előadás Szolnok Péter TAPElőadás Szolnok Péter TAPElőadás Szolnok Péter TAP


Az Azori-szigetekre mindig viszek magammal Magyarországról olyan ételeket, amelyeket nagyon szeretek. Az egyik ilyen a
Petramondta aszaltparadicsom, ami biztosan mindig van a bőröndömben a kiutazáskor. Megkértem a csapatot, hogy az én kedvenceimen kívül mutassák be a többi  kivételesen finom terméküket is az előadáson.

A
Sajátsüti csapata külön erre az alkalomra tervezett ananászos és bálnás sütikiszúrókkal emelte az esemény színvonalát.

Nekem fontos, hogy az Azori Éden indulásakor nekem fontos emberek is ott legyenek az előadáson ezért hívtam meg a
Mert utazni jó,utazni érdemes oldal szerzőjét Kaprinyák Nikit, aki az első interjút készítette velem az induláskor.

Egy eseménynél nagyon fontos, hogy a kellemes élményeinket nagyon igényes formában örökítsük meg a kiváló fotókról ezúttal egy az Azori-szigeteken megismert fotóriporter barátunk
Bácsi Róbert (www.robertbacsi.com) gondoskodott. Nagyon köszönöm minden segítőnek, hogy ez az esemény ilyen minőségben és színvonalon jöhetett létre.

Szeretném külön kiemelni és megköszönni László Katinak a blogom angol oldalának vezetőjének, hogy  az én turistáknak adott szárazabb előadásomat kiegészítette egy igen ínycsiklandó azori gasztroélményeinket bemutató  humoros előadással.  Köszönöm Kati!!

Előadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadókElőadás előadók


És természetesen nagyon szeretném megköszönni a résztvevőknek, hogy ennyire érdeklőtek az Azori-szigetek iránt és 1-2 nap alatt a helyek be is teltek és a rendezvényünk teltházas volt. Továbbra is biztatok mindenkit, hogy kövesse a
www.azorieden.com blogot az Azori Éden Facebook vagy az Edenazores Instagram oldalunkat a folyamatos információk beszerzése érdekében. Ha bárkinek kérdése lenne, az utazása előtt a fenti elérhetőségeken elér bennünket.

Az előadás után már annyira szerettem volna, ha megkóstoljátok a kedvenc Azori finomságaimat, hogy a nagy sietségben a Pico szigetekről szóló képes beszámolóm kimaradt az előadásból. Ezért elnézést kérek és ígérem hamarosan írásos formában fogom pótolni ezt a beszámolót.

 
A kiállított finomságok listáját, ha szeretnétek mást is megkóstolni itt találjátok:
Cukorkák és karamellák, méz és mézes ital - Emanuel Casado, Furnas
Likőrök – Mulher de Capote likőrgyár, Riberia Grande
Lekvárok – Quintal dos Acores lekvárüzem, Candelária
Tea – Chá Gorreana teafarm, Porto Formoso
Aszalt paradicsom és más finom krémek - Petramondta, Budapest

Előadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstolóElőadás kóstoló


Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, akár csak a jelenlétével is , hogy ez rendezvény ilyen jól sikerüljön. Legfőképpen a szüleimnek köszönöm, akik mindig minden ötletem megvalósításában támogatnak.

Előadás Azori Éden TeamElőadás Azori Éden TeamElőadás Azori Éden TeamElőadás Azori Éden Team


 
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék