01július
2017

2017. július 01. - szombat

Első élményeim az Azori-szigetekkel kapcsolatban- érdekességek

Nagyon érdekes módon találkoztam egy azori fiúval és a beszélgetésünk elején megkérdeztem tőle hol lakik, Ő gondolkodás nélkül azt válaszolta a Paradicsomban. Gondoltam csak viccel, de mikor megmutatta a képeket kezdtem gyanakodni, hogy ez tényleg igaz lehet. Utána kicsit szégyelltem magam, hogy nem tudtam pontosan hol van a sziget. 
Tehát....
Az Azori-szigetek (portugálul Açores) Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon 1500 km távolságra Lisszabontól és mintegy 3900 km távolságra Észak-Amerikától található a Wikiepedia szerint. A szigetcsoport 9 szigetből áll. A legnagyobb sziget São Miguel Island. 

Minden szigetet egy szín jellemez:

Santa Maria Island- A sárga sziget (A nap szigete), amelyet a szigeten nagy számban előforduló sárga rekettye és a száraz                                   meleg, napos időjárása miatt neveztek el így. 
São Miguel Island- A zöld sziget, amely a hihetetlenül zöld legelőiről és erdőiről kapta a nevét. 

Terceira Island- A halványlila sziget, amelyet a szigeten nyíló lila orgonák jellemeznek. 

Graciosa Island - A fehér sziget , amit a sápadt fehéres kövei után neveztek el így és arról, hogy a szigeten minden házat                                 fehérre meszelnek. 

São Jorge Island - A barna sziget, amely nevét a híres Ponta dos Rosais (Rosais Point) barna sziklái ihlették. 

Pico Island - A szürke sziget, amely a szigeten található (Portugália legmagasabb hegye) a Pico vulkán hiányos vegetációja                      után kapta a nevét. 

Faial Island - A kék sziget híres a buja hortenzia mezőiről.

Flores Island- A rózsaszín sziget, amely a szigeten virágzó Azáleák után kapta a rózsaszín nevet. 

Corvo Island - A fekete sziget, amely a fekete vulkáni kőfalairól híres. 

Lent találjátok a virágok képeit, ami után a szigeteket elnevezték. 
Szigetek virágaiSzigetek virágaiSzigetek virágaiSzigetek virágai


 

Forrás:részben Publicor: Azores Touris Guide
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék