22április
2018

2018. április 22. - vasárnap

HOGYAN UTAZZ INGYEN A 9 AZORI SZIGET KÖZÖTT A SATA LÉGITÁRSASÁGGAL

Az előző cikkeim egyikében, amelyben feltérképeztem a Magyarországról az Azori-szigetekre induló járatokat említést tettem arról, hogy van lehetőség ingyen repülőjegy igénylésére a szigetek közötti utazáshoz a SATA Azori légitársaságtól. A honlapjuk erre vonatkozó részének áttanulmányozása és a tömérdek általatok erre vonatkozóan feltett kérdés után, úgy döntöttem utánajárok, milyen feltételekkel lehet ezt a típusú jegyet igényelni.

Néhány fontos tipp, tudnivaló a SATA Azori légitársasággal kapcsolatban

A SATA légitársasággal eddig csak nagyon pozitív élményeim voltak, mint írtam az előző cikkemben is: többször meg is köszöntem a légiutaskísérőknek az utazást, mert igazi „ÉLMÉNY” volt a kedvességük és a gondoskodásuk a repülőn.

A légitársaság magazinja, "Azorean Spirit", ami minden hónapban megjelenik, sok minőségi információt tartalmaz, az ideutazóknak ezért javaslom mindenkinek az olvasgatását, ha a SATA-val utazik. Én minden hónapban beszerzem a legújabb kiadást. Az "Azorean Spirit" összes eddigi (angolul és portugálul nyelvű) számát letölthetitek PDF formátumban erre a linkre kattintva.

A légitársaság 2 irodát üzemeltet Sao Miguel szigetén, mindkettőt Ponta Delgadaban. Az egyik a João Paulo II reptéren, a másik a belvárosban, az Avenida Infante Dom Henrique sugárúton található. Az irodákban a tájékoztatás gyors és igazán kiváló. Bármilyen kérdésemre pillanatok alatt választ kaptam.


Térjünk vissza az ingyen repülőjegyekre és azok igénylésének feltételeire.

Mit is jelent az ingyenjegy? Melyik szigetek között lehetséges az utazás, és milyen feltételekkel?

A SATA légitársaság promóciójában lehetőségünk van 1 jegy árán 2 sziget meglátogatására, vagy egy Azori-szigeteki körutazásra is.

Az első esetben - mikor 1 jegy áráért 2 szigetet szeretnénk meglátogatni - a promóció igénybevétele az alábbi feltételek teljesülése esetén lehetséges:
  1. A legfontosabb feltétel a Budapestről az Azori-szigetekre utazóknak, hogy ingyen szigetek közötti repülőjegy kizárólag akkor igényelhető, ha a Kontinentális Portugáliából az Azori-szigetekre (Sao Miguelre vagy Terceirára) vagy az Azori-szigetekről (Sao Miguel vagy Terceira) Kontinentális Portugáliába szóló jegyünk van. Ha a jegyet egy foglalás alatt vásároltuk meg Budapestről vagy másik európai országból, akkor ennek a promóciós jegynek a igénylése nem lehetséges.
  2. Az érkező vagy induló szigetek: Sao Miguel vagy Terceira szigete.
  3. Ha megérkeztünk a felsorolt két sziget egyikére fontos, hogy 24 órán belül el kell repülnünk a szigetről a következő szigetre. A másodiknak megjelölt szigeten viszont nincs a légitársaság által kijelölt időintervallum a tartózkodás tekintetében.
  4. Nagyon fontos még, hogy az ingyen jegy igénylése a Kontinentális Portugáliából az Azori-szigetekre való utazás előtt történjen - legkésőbb közvetlenül a Kontinentális Portugáliából való indulás előtt - mert a jegy utólag nem igényelhető, illetve nem igényelhető vissza az ára. Érdemes előre lekérdezni a rendelkezésre álló jegyek számát az adott szigetek közötti járatokon, és annak függvényében vásárolni meg a repülőjegyet.
  5. Még egy információ, ami kavarodást szokott okozni ezekkel a jegyekkel kapcsolatban. A Kontinentális Portugáliából az Azori-szigetek megjelölt szigeteire történő utazáskor a légitársaság, amit igénybe veszünk lehet bármilyen légitársaság (TAP, Ryan Air, SATA stb.), azaz nem fontos SATA-val utaznunk az Azori-szigetekre, de a szigetek között kizárólag SATA légitársaság üzemeltet járatokat.
Hogyan és hol lehet az ingyen jegyeket kérni?

A legegyszerűbb módon online lehet igényelni angolul, az alábbi linken keresztül.

Ezen a linken elérhető a foglalási oldaluk: 
https://encaminhamentos.sata.pt/en/Home

A másik lehetőség, hogy az utas ellátogat a cikkem elején említett SATA irodák egyikébe, de akkor a jegyet már csak a visszaútra lehetséges rendelni, ami elég rizikós, hiszen a jegyek csak a szabad helyek függvényében állnak rendelkezésre.

Milyen adatok szükségesek az online igényléshez?
  • Az utazó teljes neve
  • Útlevél száma
  • Portugáliából az Azori-szigetekre szóló jegy száma
Indulás előtt fontos megvárnunk a SATA légitársaság visszaigazolását.
 

Második eset: Azori-szigetek közötti körutazás

A második lehetőség, ha már megérkeztünk a szigetekre vagy otthonról tervezzük a több sziget közötti utazást, hogy körutazásra foglaljunk jegyet. Ebben az esetben a SATA légitársaság egy szigetek közti retúrjegy áráért nyújt lehetőséget több, akár 4 sziget meglátogatására is. Körutazás foglalását legkönnyebben a SATA irodákban intézhetjük el. Online igénylést a SATA foglalási oldalán lehet megtenni.

Remélem tudtam segíteni, hogy minél több gyönyörű szigetet sikerüljön meglátogatnotok.

 
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék