18december
2017

2017. december 18. - hétfő

LÁTOGATÁS AZ AZORI MINI MIKULÁSOK FÖLDJÉN AVAGY PROGRAMAJÁNLÓ DECEMBERBEN AZ AZORI-SZIGETRE ÉRKEZŐKNEK

Az egy év alatt, amit az Azori-szigeteken töltöttem azt tapasztaltam, hogy a lakosok minden alkalmat megragadnak az ünneplésre. Karácsony közeledtével decemberben egyre több számomra, és a családom számára is élvezetes programon tudtunk részt venni. Az egyik ilyen program a mikulásruhába öltözött óvodások és iskolások felvonulása volt Ribeira Granden. A rendezvényekbe általában előszeretettel vonják be a fiatalokat, gyerekeket és időseket. Néhány napja egy internetes portugál portál programajánlójában lettem figyelmes egy rendezvényre, amit a javuló portugálomnak köszönhetően (köszönet érte a legjobb portugál tanárnak: Krisztinának és az ő szuper Portugálul tanító facebook oldalának - az új évre a fogadalmam, hogy sokkal intenzívebben fogok portugálul tanulni) nagyjából sikerült megfejtenem. Egy olyan eseményről volt szó, amin sok mikulásruhába öltözött ember fog futni, vagy sétálni és a Rendezvény helyszíne Ribeira Grande lesz.

Ribeira Grande - ha jól tudom - a második legnépesebb város Sao Miguel szigetén, gyönyörű főtérrel és egy káprázatos templommal a központban. Mikor odaértünk a téren és a tengerre néző parkban egy nagyon impozáns betlehem volt felállítva. A furnasi után szerintem a második legszebb betlehem volt a szigeten. Az Azori-szigeteken főleg katolikus vallásúak az emberek, ezért sok, ehhez a valláshoz kapcsolódó tradícióval rendelkeznek. Az azori-szigeteki karácsonyi tradíciókról itt a blogomon közvetlenül karácsony előtt megjelenő bejegyzésemben olvashattok majd. Jelentkezzetek be az Azori Éden Facebook oldalamra vagy az Edenazores Instagram oldalamra, hogy mindig értesüljetek a legújabb bejegyzésekről. Vissza a Santa Claus fesztiválhoz. Minden fesztiválon, amin eddig sikerült részt vennem a felvonulás menete a következő volt: elöl mentek a gyerekek, utánuk a fiatalok, és a menet végén az idősebbek. Itt a menet élén vonult egy karácsonyi dekorált autóval és néhány kismikulással a fedélzeten az "igazi" Mikulás, utána jöttek iskolánként a mikulásruhába öltöztetett diákok a tanítónénikkel, és vártuk a többieket is de a gyerekek csak jöttek, jöttek és jöttek.

Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal Mikulás party Ribeira Grande- Pai Natal


A felvonulás a közeli Igreja de Nossa Senhora da Estrela
 templom lépcsőjén ért véget, ahol nagy örömünkre vagy 2000 mini mikulást láthattunk együtt. Időközben kiderült, a gyerekeknek volt egy kis színielőadás az ajándékozásról a karácsonyi manóval a főszerepben. A kisiskolások táncos fellépését a többi kisgyerek lelkesen tapsolta végig. Mi felnőttek is nagyon jól szórakoztunk a több mint fél órás előadás alatt. Soha nem láttam még ennyi mikulást egy helyen. A rendezvényt minden évben Ribeira Grandon rendezik ebben az évben 2017. december 15-én került rá sor. Az élménybeszámolón túl ezt egy programajánlónak is szántam a decemberben Sao Miguel szigetére érkezőknek. A programot fiataloknak, időseknek és családoknak egyaránt ajánlom, fotósoknak igazi kánaán. Nézzétek meg a képeket és várom az esetleges kérdéseket, valamint a bejegyzés alatt és a Facebookon is megoszthatjátok velem és a többi olvasóval hogy Nektek milyen Mikulással kapcsolatos élményeitek voltak ebben az évben. Nekem minden bizonnyal ez volt a legmeghatározóbb találkozásom a Mikulással(sokkal), annál is inkább, mert mikor az egyik kislánnyal szerettem volna képet csinálni, ő a nyakamba kapaszkodott és alig akart elengedni. Igazán cuki volt. Gyertek és éljétek át ti is ezt a csodát: 20 fokban mikuláspartin részt venni 2000 kisgyerekkel. 
 
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék