01július
2019

2019. július 01. - hétfő

NYÁRI PROGRAMAJÁNLÓ AZ AZORI-SZIGETEKRE ÉRKEZŐKNEK

SAO JOAO DA VILA (SZENT JÁNOS) fesztivál

Időpontja: 2019. június 15-24

Helyszíne: Vila Franca do Campo, Sao Miguel szigete

Belépő: ingyenes

A Szent János fesztivál Vila Franca do Campo városában színes, vidám forgatag. A gyermekektől az idősekig mindenki részt vesz a közös táncolásban és éneklésben. 

*A Szent János  eredete a XIV. századra nyúlik vissza, és kezdetben pogány ünnep volt, ahol az emberek a Nap istenét imádták és ünnepelték a bőséges termést. Keresztelő Szent János tiszteletére keresztény ünneppé nyilvánították.

Azokban az időkben, amikor pogány ünnep volt, ünnepelték a termékenységet, és az egyik hagyomány a póréhagymát lógattak a ház falán, így vonzva a szerencsét az adott házra.  A gyógynövények is fontos részét képezik a fesztiválnak úgy vélik, hogy egészséget és jó szerencsét hoznak. Ezt a fesztivált Portugáliában több helyen és több szigeten is ünneplik. Sao Miguelen Vila Franca do Campo városában van egy felvonulás, ahol a sziget városai képviseletében tánccsoportok énekkel és tánccal üdvözlik a bőséges termést. Hihetetlenül színes és vidám fesztivál, aki ott lesz mindenképpen jöjjön el.

 

RED BULL CLIFF DIVING (Red Bull sziklaugró verseny azori-szigeteki állomása)

Időpontja: 2019. június 22.

Helyszíne: Vila Franca do Campo Ileu, Sao Miguel szigete

Belépő: hajóról nézve kb. 65 EUR

A Red Bull Cliff Diving sziklaugró verseny azori állomását Vila Franca do Campo-val szemben lévő kis szigetecske egy különálló sziklájára épített ugrópillérről ugranak a bátor sziklaugrók az óceánba. A legjobb atléták közül kerülhetnek csak ki azok a sziklaugrók, aki halálmegvető bátorsággal 27 méterről 3 másodperc alatt 85km/órás sebességgel vetik magukat a mélybe közben szaltókat és egyéb fantasztikus gyakorlatokat mutatnak be. A sziget környéke ilyenkor megtelik a hajókkal és onnan követik az érdeklődők az eseményeket. Érdemes helyet foglalni valamelyik hajón, aki szeretné látni ezt a különleges eseményt.

 

FESTA DO CHICHARRO (MAKRÉLA FESZTIVÁL)

Időpontja: 2019. július 4-7

Helyszíne: Ribeira Quente (Povoacao), Sao Miguel szigete

Belépő: elővételben jegy az egesz fesztiválra 20 EUR (június 20-ig), utána 23 EUR, vagy napijegy 7 EUR (július 4), 10 EUR (július 5), 14 EUR (július 6)

Izgalmas, híres Azori és Portugál zenei előadókat felsorakoztató fesztivál. Jegyek elővételben is megvásárolhatók. 

A fesztivál legjobb programja: 2019. július 6-án Vania Dilac koncertje lesz.

 

WALK&TALK FESZTIVÁL

Időpontja: 2019. július 5-20

Helyszíne: São Miguel szigeten, több helyszínen

Belépő: programfüggő

Közösségi művészeti fesztivál, amely az Azori-szigetekhez kapcsolódó kreációkat hivatott inspirálni. Turista információs központokban lehet a programfüzethez hozzájutni vagy ezen a linken.

 

FEIRA QUINHENTISTA (Középkori vásár)

Időpontja: 2019.július 8-14.

Helyszíne: Ribeira Grande, Sao Miguel szigete

Belépő: ingyenes

Ribeira Grande nagy középkori vására. Előadásokkal, zenével, tánccal és az elmaradhatatlan dobosokkal természetesen. Az eseményről írtam egy kis összefoglalót ezt itt olvashatjátok.

A város központja ilyenkor megtelik középkori ruhába öltözött gyerekekkel, felnőttekkel és öregekkel. Minden délután, estébe hajlóan előadásokat tartanak a városháza előtti téren, ahol különböző sátraknál kirakodóvásár is van. Ami még nagyon érdekes, hogy az ételek nevét is „középkoriasították”. Vicces volt! Az édességeket kedvelők megkóstolhatják az azori cukros fánkot is a Malassadat vagy a téren található A Merenda cukrászdában az erre a városra jellemző babos sütit vagy akár a helyi Algodao Doce-t és a vattacukrot is.

 

XV. SANTA MARIA BLUES FESTIVAL

Időpontja: 2019. július 18-20

Helyszíne: Santa Maria szigete

Belépő: napijegy 15 EUR, egész fesztiválra 40 EUR

Sao Miguel szigetéről könnyedén néhány órás hajóúton érhető el Santa Maria szigete. Ebben az időszakban nagyon telítve van a blues iránt érdeklődőkkel. Európa legrégebb óta megrendezésre kerülő blues  fesztiválja. A jegyek és a szigeten a szállások nagyon gyorsan telnek, tehát ha valaki részt szeretne venni ezen az eseményen mindenképpen időben gondoskodjon a szállásról és a hajó- vagy repülőjegyéről Sao Miguel szigetéről.

 

IX. MOSTRA GASTRONÓMICA DE ÁGUA RETORTA (GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓ)

Időpontja: 2019. július 18-21

Helyszíne: Casa do Povo de Água Retorta, Sao Miguel szigete

 

CALOURA BLUES FESZTIVÁL

Időpontja: 2019. július 26-27

Helyszíne: Praia Baixa d’Areia (Caloura strand), Sao Miguel szigete

Belépő: fesztiváljegy 15 EUR, napijegy 10 EUR

Caloura blues fesztivál, fantasztikus fellépőkkel. Én is ott leszek. 

 

A TENGER ÍZEI FESZTIVÁL

Időpontja: 2019. június 18-23

Helyszíne: Lagoa, Sao Miguel szigete

Gasztronómiai fesztivál, központban a tenger gyümölcseivel. 

 

ÚRNAPJA FESZTIVÁL POVOACAO VÁROSÁBAN

Időpontja: 2019. június 19-23

Helyszíne: Povoacao, Sao Miguel szigete

Belépő: ingyenes

Virágokból készített vallási témájú képeket mutatnak be a város lakói. Az ünnep virágszőnyeges körmenettel zárul.

 

FESTAS DO NORDESTE 2019  (NORDESTI NAPOK)

Időpontja: 2019. július 11-18

Helyszíne: Nordeste, São Miguel szigete

Belépő: ingyenes

Fantasztikus zenés programokkal teli fesztivál Nordeste városában.

 

FESTA DO BALEEIRO EM SAO VICENTE FERREIRA 2019 (BÁLNAVADÁSZOK ÜNNEPE)

Időpontja: 2019. július 19-21

Helyszíne: Pocos De Sao Vicente Ferreira, Ponta Delgada, São Miguel szigete

A bálnavadászok ünnepét egy régi bálnafeldolgozóban rendezik meg éve óta Pocos de Sao Vicente közösségben, nem messze Ponta Delgada-tól.

Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék