22szeptember
2017

2017. szeptember 22. - péntek

TRUE STORY- MIÉRT HATÁROZTAM EL PONTOSAN 1 ÉVVEL EZELŐTT, HOGY AZ AZORI-SZIGETKRE KÖLTÖZÖM

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy jött az ötlet, hogy az Azori-szigetekre költözöm. Miért határozza el valaki egyedül, hogy odaköltözik? Miért pont az Azori? Miért pont ez a sziget? Jó sok kérdés. Úgy döntöttem az elhatározásom 1 éves évfordulóján megosztok veletek néhány részletet a költözésemről.

Ha röviden kellene megfogalmazni Mentem-Láttam-Beleszerettem-Költöztem.

Mielőtt belekezdek a történetbe el kell mondanom magamról, hogy inkább szeretem a szervezett, előre jól megtervezett dolgokat az életben, mint a spontaneitást. Nem szoktam jó alapos körültekintés nélkül belevágni dolgokba, főleg ha az egy ilyen horderejű dolog. De itt minden kicsit máshogy történt.

Mindenki azt találgatja, hogy biztosan szerelem volt az ügyben, mert a lányok akkor szoktak ilyen hirtelen szívükre hallgató döntéseket hozni. Természetesen, mint minden hasonló sztoriban itt is volt egy férfi jelen esetben kettő is, aki szerepet játszott ebben, de nem olyan szerepben, mint azt a kérdezők gondolták.

A történetet nem szeretném Ádámnál és Évánál kezdeni bár a blog címéhez az Édenhez nagyon jól passzolna, de mégis kicsit messzebbről kell indítani a történetet hogyan is hoztam meg ezt a döntést.

Előzmények

Már fiatal korom óta nagyon vállalkozó szellemű voltam, amit a szüleim minden téren próbáltak segíteni nem akadályoztak soha az elképzeléseim megvalósításában. Ezt ezúton is köszönöm nekik. Az angol nyelvvizsgámhoz szükségem volt egy kis motivációra és elhatároztam elmegyek külföldre nyelvet tanulni és Ausztráliát választottam. Imádtam ott lenni. Néhány évvel később mikor PhD hallgató voltam és egy másoddiplomát is csináltam egyszerre jött egy lehetőség, hogy indulhatok egy Ausztrál ösztöndíj pályázaton, amit meg is nyertem. Ezúton is köszönöm Áron és Brian barátomnak, hogy segítettek ebben. Ausztrália egy nagyon meghatározó helyszín volt az életemben több évet éltem ott. Mindenképpen ki szerettem volna költözni oda, de egy súlyos betegség útjába állt az Ausztrál elképzeléseimnek és egy műtétet követően hosszú felépülési szakasz következett az életemben sok lemondással, lelki átalakulással, tanulással, önismerettel.  Kicsit megváltoztak a preferenciák és a zajosabb helyek helyett a „kikapcsolódós, meditálós” nyugodt helyek tetszettek.

A hazaköltözésem óta kerestem egy olyan helyet, ami ezt az Ausztrália utáni űrt betölti és akkor rátaláltam az Azori-szigetekre.

Az Azori-szigetekre találásom története

2016-ban egy bulgáriai utazásra mentünk egy salsás baráti csoporttal. Nagyon vicces módon a barátnőimmel megismerkedtünk két portugál fiúval. Az egyik fiúval elkezdtem beszélgetni a szokásos ismerkedős kérdéseket átbeszélni. Mikor megkérdeztem hol lakik, ő egyszerűen azt válaszolta A PARADICSOMBAN. Kérdeztem, hogy hol van az a Paradicsom?- kicsit kétkedve. Azt válaszolta, hogy az Azori-szigeteken. Nagyon szégyelltem magam, hogy nem is tudtam hol van ez a sziget, de gyorsan utána olvastam és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. A fiú felajánlotta, hogy körbevezetne, ha úgy döntök, hogy meg szeretném egyszer nézni. Az elmondása alapján nagyon passzolt a sziget az elképzeléseimhez. Azután el is felejtettem a dolgot, de néhány hét múlva egy konferenciára repültem Londonba és eszembe jutott, hogy milyen szépek voltak a képek, amiket erről a szigetről néztem és Londonból könnyű eljutni oda. Írtam a fiúnak és elmentem megnézni a szigetet. Nem bántam meg, életem egyik legjobb kirándulása volt és ebben nagy szerepe volt a két Bulgáriában megismert fiúnak, akik profi idegenvezetőnek bizonyultak. Köszönöm a két fiúnak Patricionak és Emmanuelnek, a nagyszerű idegenvezetést. Az odaérkezésem utáni második nap Furnas városában sétálgatva megláttam egy domboldalt teli hortenziákkal és annyira elvarázsolt a nyugalom és a zöld környezet, hogy azonnal elhatároztam odaköltözöm.  Azóta rendszeresen rövidebb hosszabb időket kint tartózkodom és szervezem, tervezem az ottani életemet. Hiszem, hogy jó időben, jó helyen voltam, hogy ez megtörténjen.

2017 egy meghatározó év volt számomra, mert egy kerek szülinapra készültem (mondjuk nem nagyon). És ha már terv, mivel tervezős típus vagyok kitaláltam, hogy ezt a szülinapot már ott fogom ünnepelni. És úgy is lett a szüleimmel és néhány barátommal kint voltunk együtt a jelentős napon és egy szuper vitorlás jachton ünnepeltünk. A szüleim talán kicsit jobban örülnek szerintem, hogy a messzi Ausztrália helyett egy közelebbi célpontot választottam.

Eddigi tapasztalatok

Szóval ennyi röviden a történet. Talán kicsit egyszerűnek hangzik az egész történet, de mindenhol vannak nehézségek és buktatók. Én is nap mint nap találkozom nehéz szituációkkal a szigeten , de szerintem ha elhatározunk valamit és nagyon szeretnénk és meg is teszünk érte mindent teljesülhet a kívánságunk.

Összességében úgy érzem jól döntöttem. Bár nem érzem úgy, hogy szeretném az év 12 hónapját ott tölteni, inkább  Budapest-Furnas között ingázni, de nagyon szeretek ott lenni. Ha megnézitek a lenti képválogatást kicsit érteni fogjátok a döntésemet.

First ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst ImpressionsFirst Impressions
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék