23február
2018

2018. február 23. - péntek

WINE IN AZORES – AZORI ÉDEN HÁZIVERSENY EREDMÉNYEK - KEDVCSINÁLÓ A 2018-AS “WINE IN AZORES” FESZTIVÁLRA

Az egyik kedvenc bejegyzésem folytatása nagyon hasznos lehet a 2018-as évre azoknak, akik Portugáliába vagy az Azori-szigetekre látogatnak.

Ezen bejegyzés
előzménye egy beszámoló a 2017 októberében megrendezett Azori (“Wine in Azores 2017”) borfesztiválról. Ez az esemény egy igazán különleges élmény volt  3 nap, kedves emberek, isteni borok, és gasztronómiai különlegességek  és társaságában az Azori-szigeteken.

Még a fesztivál első napján elhatároztam, hogy a velem együtt utazó barátaimmal egy kis házi versenyt rendezünk, kinek melyik bor ízlik a legjobban és melyik boros címke a kedvence. Az eredmények, mint már említettem az elején mind a Portugáliába, mind az Azori-szigetekre utazóknak hasznosak lehetnek. A Portugáliába utazóknak azért, mert egy esetleges Portugál körutazás  vagy Porto, Lisszabon látogatás esetén  tudni fogják melyik borokat és címkéket keressék, ha kiváló borokat szeretnének kóstolni. Az Azori-szigetekre utazóknak pedig azért, mert az ajánlások alapján akár egy „kis boros körutat” is szervezhetnek Sao Miguelen vagy isteni különleges vulkáni területről származó borokat kóstolhatnak Pico szigetén. A borok és címkék kiválasztása után, megkértem a borászatok képviselőit, hogy válaszoljanak meg néhány kérdést azért, hogy még többet megtudjuk a kiválasztott borokról, a szőlőkről és elkészítési módjukról. A válaszaikat lent olvashatjátok. Elnézést, ha a fordítás nem mindenhol a borászati szakkifejezéseket  használva készítettük.


EREDMÉNYEK


A MAGYAR „ZSŰRI” ÁLTAL VÁLASZTOTT BOROK
BRACARA WINE – SOCALCOS DO BOURO
AZORES WINE COMPANY – ARINTO DOS ACORES
ROSA SANTOS FAMILIA VINHOS – EXPLICIT PASSITO
RUI ROBOREDO MADEIRA – VINHOS DO VALE DOURO – BEYRA ALTITUDE RIESLING
PARRAS WINES - QUINTA DO GRADIL RESERVA AND SAVIGNON BLANC & ARINTO

A MAGYAR „ZSŰRI” ÁLTAL VÁLASZTOTT CÍMKÉK
BOAS QUINTAS – HERDADE DE GAMBIA VÖRÖS CÍMKE
ROSA SANTOS FAMILIA VINHOS – EXPLICIT PASSITO CÍMKE
 
BRACARA WINE – SOCALCOS DO BOURO BRANCO
Ez a fehérbor volt a kezdetektől az egyik kedvencünk. A BRACARA WINE borászat több borát is kiemelkedőnek találtuk. A bor, amit többen is a legjobbnak ítéltünk a fesztiválon nagyon könnyű és friss volt kiegyensúlyzott savakkal.  A kérdéseimre kapott válaszok alapján többet is megtudhatunk erről a borászatról és a kiválasztott borról. A borászat vezetőivel beszélgetve azt is megtudtam, hogy ez a bor már több arany érmet is nyert. Az ajánlásuk alapján kiválóan harmonizál fehér húsokkal, halakkal, rákfélékkel, salátákkal, és keleti ételekkel. 
A kérdéseimre a borászat egyik tulajdonosa Manuel Pedrosa da Silva válaszolt.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból?
A kedvencem a Socalcos do Bouro Blend.
Miért erre a borra esett a választása?
Mert ezzel a borral kezdődött MINDEN. A címkéjét egy építész barátunk tervezte, ami azóta is a kedvencünk.
Kérem írja le a bor tulajdonságait, amelyet mi választottunk (Socalcos do Bouro Branco) és egyben árulja el a felhasznált szőlőtípust is.
Nagyon gazdag, kerek bor virágos és trópusi aromával. Kiválóan párosítható fehér húsokkal és keleti  ételekkel.
A borászatunkhoz tartozó szőlők teraszos művelésűek, ez a jellegzetesség tehát belekerült a borászatunk nevébe (a “Socalco” portugálul teraszt jelent). A teraszok keleti illetve déli fekvésűek. A sok napfény, a termőföld különleges tulajdonságai, és a régió mikroklímája mind hozzájárulnak eme nagyon egyedi Vinho Verde (Zöld bor) előállításához.
Kérem mutassa be röviden a borászatot.
A borászatunk kicsi de nagyon családias. Az Önök által választott bor a szőlőültetvényünk  legjobb részeiből származó Lourerio, Arinto, és Trajadura szőlőfajtákból készült. A Vinha do Cruzeiro ültetvény a Braga kerületben, az Amares községben található Bouro Santa Maria plébániához tartozik.
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Weboldal
www.bracarawine.pt
Facebook https://www.facebook.com/bracarawine/
Instagram https://www.instagram.com/bracarawine/
Twitter https://twitter.com/bracarawine
Házi verseny bracaraHázi verseny bracaraHázi verseny bracaraHázi verseny bracaraHázi verseny bracaraHázi verseny bracara
AZORES WINE COMPANY – ARINTO DOS ACORES
 
Ez az egyetlen Azori-szigetekről vagyis Pico szigetről származó bor a válogatásunkban. A különlegessége abban rejlik, hogy egy vulkáni szigeten termő szőlőből készítik, amikor megkóstoltuk nagyon ásványos, a vulkáni területre jellemző ízeket éreztünk. Legutoljára Magyarországon egy somlói bornál éreztem hasonló ízeket.
Kérdéseimre Filipe Rocha, a cég egyik alapítója válaszolt.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból?
Nagyon nehéz egyetlen kedvenc bort kiválasztani. Egy bor élvezetét rengeteg dolog befolyásolja: a pillanat, a társaság akivel együtt fogyasztjuk el a bort, a hangulat, és így tovább. De ha egy kedvencet kell megnevezni akkor egyetértünk: a válaszom nekem is Arinto dos Açores.
Miért erre a borra esett a választása?
Mert az Arinto dos Açores egy csodálatosan egyedi szőlőfajta. Az azori szőlőfajták közül ez a legsavasabb - személy szerint én eleve nagyon kedvelem a savas borokat - és ez a savasság ötvöződik  vulkanikus talajjal és a tenger közelségével, ezért a végeredmény egy nagyon különleges és fantasztikus bor.
Kérem írja le a bor tulajdonságait, amelyet mi választottunk és egyben árulja el a felhasznált szőlőtípust is.
Az Azores Wine Company António Maçanita által készített Arinto dos Açores borának ásványtartalma és sótartalma meglehetősen nagy. Nagyon szívesen fogyasztom tenger gyümölcseihez, főleg a helyi jellegzetes kis rákfélékhez (mint például a “cracas” azaz
kacslábú rák).
Ez a nagyon egyedi szőlőfajta nem található meg sehol máshol Portugáliában (sem a kontinentális Portugáliában , sem Madeirán). Sokan azt gondolják hogy az Arinto dos Açores megegyezik az egész Portugáliában elterjedt és gyakori Arintoval, de tévednek. Az Arinto dos Açores teljesen más, egy nagyon különleges szőlőfajta egy teljesen másik családból.
Kérem mutassa be röviden a borászatot.
Az Azores Wine Company egy nagyon új projekt amit 3 jó barát indított útjára 2014-ben: António Maçanita borász, Paulo Machado negyedik generációs Pico szigeteki szőlő termesztő és szintén borász, valamint jómagam, Filipe Rocha. Az elmúlt 2 évben 65 hektárnyi elhagyatott szőlőt szereztünk meg, amelyeknek kőfalai (“currais”) az UNESCO Világörökség részét képezik. Terveink szerint az elkövetkező 4 évben 150.000 üveg bort állítunk majd elő. Paulo borászatában dolgozunk, ahol korábban komoly felújításokat végeztünk és új eszközöket szereztünk be. 2020-ra tervezzük egy teljesen új borászat felépítését. Jelenleg körülbelül 30.000 üveg bort állítunk elő (évente), aminek 20%-át a kontinentális Portugáliába, 60%-át Európába és Észak-Amerikába exportáljuk. Vevőink kiemelkedő minőségű borok iránt érdeklődő felső-kategóriás éttermek és borszaküzletek.
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Weboldal
www.azoreswinecompany.com
Facebook https://www.facebook.com/azoreswinecompany/
Instagram https://www.instagram.com/azoreswinecompany/
Twitter https://twitter.com/azoreswineco?lang=en
Házi verseny Azores Wine CompanyHázi verseny Azores Wine CompanyHázi verseny Azores Wine Company

 
ROSA SANTOS FAMILIA VINHOS – EXPLICIT PASSITO
 
A bronzérmes családi borászatnál mind a bort mind pedig a címkét nagyon kiemelkedőnek találta a csapatunk. A bor majdnem az egyetlen édes bor volt, amit kóstoltunk de  nagyon finomnak találtunk. Nem véletlenül két hölgy bírálónknak volt a kedvence. A címkénél nagyon tetszett, hogy a borra vonatkozó összes adatot tartalmazza egy nagyon igényesen kivitelezett formában.
Kérdéseimre Federico Rosa Santos, az egyik tulajdonos válaszolt.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból? Miért erre a borra esett a választása?
Ez majdnem olyan, mintha valaki azt kérdezné melyik gyermekemet szeretem a legjobban. Minden borunkat másképp szeretem. Mindegyiknek megvan az erőssége, amit egy bizonyos helyzetben vagy alkalommal megmutat magából. Ezzel azt akarom mondani, hogy a boraink képesek alkalmazkodni és csodálatos élményt nyújtani a megfelelő körülmények között. Például egy kötetlen, baráti társaságban eltöltött kerti sütögetés során (Implicit vörösbor), vagy egy nagyon fontos esemény alkalmával (Explicit vagy Rosa Santos vörösborok).
De ha mindenképpen választanom kell, akkor az Explicit Passito (mazsolabor) áll hozzám a legközelebb, mert ezt a bort volt a legnehezebb és legbonyolultabb “előhívni”. Ez egy kései szüretelésű természetes édes bor. Négy hét “passerillage” (a szokványos szüreti időponton túl szándékosan a szőlőtőkéken hagyják a gyümölcsöt)  egy hosszú de gyengéd préselés következik majd egy két hónapig tartó, nagyon lassú, hordós fermentáció következik.
Kérem mondja el a kiválasztott címke tervezésének történetét. 
A bor neve a borkészítési filozófiánkból ered: a lehető legkevesebb beavatkozással járó termesztés során kizárólag a helyi
terroir és őshonos szőlőfajták jöhetnek szóba. Az ókori latinban az EXPLICIT szó jelentése: világosan kifejezett. Krédónknak megfelelően ezzel azt szeretnénk mondani, hogy ez a bor a nevében hordozza és eredeti módon megtestesíti szőlészetünk minden jellegzetességét.
Kérem írja le a bor tulajdonságait, amelyet mi választottunk (Explicit Passito) és egyben árulja el a felhasznált szőlőtípust is.
Illatában aszalt szilvára, szentjánoskenyérre és szárított földi szederre, dióra, mézre és pala kőzetre emlékeztet. Nagy komplexitású ízéből leginkább a kandírozott gyümölcsöket és a mézet lehet kiemelni. Savassága, édessége és alkoholtartalma teljesen kiegyensúlyozott, míg az extra selymes tannin komponensek számos gasztronómiai arculatra engednek következtetni. Nagyon jól strukturált,  és harmonikus bor.
Kérem mutassa be röviden a borászatot. 
A Serra d’Ossa köves lejtőin és a dombok alján, a néhai sziklarózsák, kis tölgyfák és száraz föld helyett ma négy hektár szőlő található. Egy szőlő, ami Alentejo szikrázó napsütése alatt dolgozó és verejtékező emberek erőfeszítésének, elszántságának és kitartásának köszönhető. Egy a Marquis de Pombal idejéig visszanyúló, hagyományosan gazdálkodással foglalkozó család jelen generációja a fő hajtóerő e mögött a “kis projekt” mögött. Az EXPLICIT és IMPLICIT borok a Rosa Santos család és a három borász testvér kezei között születtek.
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Facebook 
https://www.facebook.com/rosasantosfamilia.vinhos/
Házi verseny Rosa SantosHázi verseny Rosa Santos

 
BOAS QUINTAS – HERDADE DE GAMBIA VÖRÖS CÍMKE
 
Kérdéseimre Rita Nunes, a cég marketing menedzsere válaszolt.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból?
A Boas Quintas egy több régiót felölelő projekt, ahol a szőlők Portugália különböző területeiről - Etúbal, Dão,  Bucelas, Douro, Porto és Alentejo - származnak. A Boas Quintas borászának filozófiája egyszerű: “tartsuk tiszteletben minden terroir egyediségét”. Így minden bornak külön személyisége van, és lehetetlen közülük egy kedvencet kiválasztani. De mindig találunk egyet a borok közül ami tökéletesen passzol az adott pillanathoz vagy ételhez.
Kérem mondja el a kiválasztott címke tervezésének történetét.
Az Azori-szigeteken minden a természetről szól, de a kontinentális Portugáliában is vannak csodálatos helyek, ahol a zavartalan, vad természetben gyönyörködhetünk. Jó példa erre a Sado torkolatánál található Herdade de Gâmbia, ahol különböző vándormadarak találnak menedékre. Ezek a vándormadarak így a régió, a táj, és az itteni szőlők - ahonnan a Herdade de Gâmbia is származik - szerves részeivé váltak.
Ezért a Herdade de Gâmbia mindhárom borához egy őshonos madarat társítottunk.
A Herdade de Gâmbia Vörösbor címkéjére egy feketeszárnyú hím
gólyatöcs (Himantopus himantopus) került. A gólyatöcs gyakran megfordul ezen a tájon, néhány tucat társával együtt érkezik vonulás idején. Vörösborunk Touriga Nacional, Syrah és Aragonez szőlőfajtákból készül. Gazdag, ízes vörösbor, amelynek fűszeres illata vörös bogyós gyümölcsökkel keveredik, hajlékony tanninokat és friss gyümölcsös ízt hagyva maga után. Grillezett húsok, tésztaételek, és fűszeres fogások ideális kísérője.
A Herdade de Gâmbia Rozébor címkéjét egy
szürke gém (Ardea cinérea) díszíti. Majdnem 1 méteres magasságával a szürke gém a legnagyobb, Portugáliában előforduló gémfajta. A bor Touriga Nacional és Syrah szőlőszemekből készül. Rózsaszín színével, epres és málnás aromájával ez a friss és elegáns bor tökéletes kiegészítője bármilyen előételnek, mediterrán fogásnak, ázsiai specialitásnak és salátának.
A Herdade de Gâmbia fehérbor címkéjén lévő illusztráció egy
rózsás flamingót (Phoenicopterus roseus) ábrázol. A hatalmas, rózsás, hosszú lábú, vastag csőrű, más madarakkal összetéveszthetetlen flamingót már nagy távolságból is fel lehet ismerni. Akár több száz példány is összeverődhet egy egy sekély vizes területen. Fehérborunk Moscatel graúdo és Fernão Pires szőlőfajták keverékéből áll össze. Zöldes színe, gazdag virágos aromája és trópusi felhangja mellett krémes, így előételek, tenger gyümölcsei, valamint grillezett halak megbízható és tökéletes társa.Ez a boros címke volt a kedvencünk.
Kérem mutassa be röviden a borászatot.
A Boas Quintas 1991-ben született. Minden akkor kezdődött, amikor Nuno Cancela de Abreu - egy negyedik generációs, 130 éves múltra visszatekintő bortermelő és borász család képviselője - úgy döntött, hogy minden bortermelői és borászati tapasztalatát és tudását felajánlja egy olyan kezdeményezés szolgálatában, aminek részeként kiváló minőségű, karakteres és kiemelkedő személyiségű borokat hoz létre.
2016-ban a Boas Quintas elnyerte a Revista de Vinhos - Portugália legnagyobb presztízsű borászati magazinjának - “2016 Legjobb Vállalkozása” nagydíját. Nuno Cancela de Abreu borászt “2016 Legjobb Borászának” kiáltotta ki Aníbal Coutinho, Portugália egyik legbefolyásosabb borkritikusa.
A Setúbal régióból származó Herdade de Gâmbia márka mellett érdemes lehet még a Dão régióból származó Fonte do Ouro és Agenda da Vinha márkákat is kipróbálni.
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Weboldal
www.boasquintas.com
Facebook www.facebook.com/boasquintas
Instagram https://www.instagram.com/boasquintas/
A weboldalon lehet időpontot foglalni a Mortágua (Dão régió) borászatban tartott borkóstolásokra és körbevezetésre.
Egy igazán különleges és élvezetes napot tölthet el csodálatos madarak között az, aki ellátogat a
www.herdadegambia.com weboldalra, ahol madárlessel egybekötött Herdade de Gâmbia borkóstolásra van lehetőség.
Házi verseny Boas QuintasHázi verseny Boas QuintasHázi verseny Boas Quintas

 
RUI ROBOREDO MADEIRA – VINHOS DO VALE DOURO – BEYRA ALTITUDE RIZLING
 
Erre a borra már az első napon felfigyeltünk főleg azért, mert az íze hasonlított az egyik kedvenc Magyarországi boromra. A borfesztiválon rizlinget nagyon keveset találtunk.  
Flavio Machado válaszolt nekünk a borászat képviseletében.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból?
Több mint 50 borunk van, így meglehetősen nehéz egyetlen kedvencet megnevezni, de ha mégis válaszolnunk kell, akkor talán a Beira Interior régióból származó “Beyra Grande Reserva Red Wine 2015” a favorit.
Miért erre a borra esett a választása?
Mert ez az első “Grande Reserva” a Beira Interior régióból, a legmagasabb pontszámú borunk, egy több mint 40 éves szőlőből.
Kérem írja le a bor tulajdonságait, amelyet mi választottunk (Beyra Altitude Riesling) és egyben árulja el a felhasznált szőlőtípust is.
A borhoz 100%-ban Rizling szőlőt használunk, melyet a Castelo Rodrigo régió Vermiosa nevű falujában művelünk. A 750 méter tengerszint feletti magasságon található szőlő alatt a meleget remekül elraktározó, kvarc erezetű palakőzet található.
A seprő rendszeres felkeverése - az úgynevezett „bâtonnage”- után a bort januárban palackozzuk, majd a palackban érleljük további 5 hónapon keresztül. A Rizling szőlőfajta meglehetősen ritkán fordul elő Portugáliában.
Kérem mutassa be röviden a borászatot.
“Az ibériai félsziget egyik legtávolabbi részén, a Douro Superior és Beira Alta régiók határán család környezetben szerettem bele ennek a vidéknek az aromájába is illatába ami meghatározza boraink karakterét. Miután szerte a földtekén számos borkészítési kultúrát megismertem, azzal a meggyőződéssel tértem vissza a Douro völgyébe, hogy ott képesek vagyunk a világ legjobb borát előállítani. A természet iránt mutatott tiszteletből, ahogyan a szőlőket műveljük boraim magukban hordozzák a tapasztalataimat, a vidék ízét és illatát, a palakőzetet, a nedves gránitot, a
balzsamos szuhart (Cistus ladanifer), a vadvirágokat és a gyümölcsöket. Borászatomban a terroirunkra jellemző borokat állítok elő, melyekhez őshonos szőlőfajtákat használok melyek így önálló stílussá, és nemzetközi profillá válnak. A nagy Douro völgy borai: ők a szenvedélyem.” (Rui Roboredo Madeira, borász).
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Weboldal
www.ruimadeira.pt
Facebook https://www.facebook.com/RuiMadeira.pt/
Instagram https://www.instagram.com/rrmvinhos/
Házi verseny BeyraHázi verseny BeyraHázi verseny Beyra

 
PARRAS WINES - QUINTA DO GRADIL SAVIGNON BLANC & ARINTO
 
Ez a fehérbor több bírálónknak is a kedvence volt. A választott bor ugyancsak ARINTO szőlőből készült, de mint a kiválasztott Azori-szigeteki bor leírásánál ez nem egyezik meg a szigeteken termő szőlőből készült bor ízével. A borászat borainak finom ízvilága mellett kiemelném a borok bemutatásának és kóstoltatásának magas minőségét. Ez volt az egyik olyan borászat, ahol úgy éreztük a kóstolás után, hogy  amellett,hogy kiemelkedően ízletes borokat kóstoltunk, tanultunk is a borokról valamint.  Jó volt azt érezni, hogy egy igazi “borszakértő” foglalkozik velünk és minden érdeklődővel odafigyelve a mindenki által feltett kérdések maradéktalan megválaszolására.
Frederico Bicho CFO válaszolt a kérdéseinkre.
Melyik az Ön kedvenc bora a kínálatukból?
Személyes kedvencem a Quinta do Gradil - White Reserve Chardonnay & Arinto!
Miért erre a borra esett a választása?
Mert ezt az ízében és illatában hihetetlenül elegáns bort nagyon élvezetes és egyben nagyon bonyolult elkészíteni (bâtonnage, különböző tölgyfahordók, különleges keverés, stb.).
Kérem írja le a bor tulajdonságait, amelyet mi választottunk (Quinta do Gradil Savignon Blanc & Arinto) és egyben árulja el a felhasznált szőlőtípust is.
Leginkább 3 szóban tudnám összefoglalni: lágy, friss, teli ! Amíg a Chardonnay az egész világon ismert és elterjedt szőlőfajta, addig az Arinto az egyik legfinomabb szőlőfajta Portugáliában. Az Arinto  - főleg a Lisszabon környékéről származó Arinto - magas savtartalma miatt remekül párosítható más szőlőfajtákkal. Ugyanebből a párosításból van egy csodálatos habzóborunk is (Quinta do Gradil Espumante Bruto).
Kérem mutassa be röviden a borászatot.
A Quinta do Gradil egy több mint 300 éves birtok ahol a régió legfinomabb borait állítjuk elő. 2016-ban a Quinta do Gradil lett az év bortársasága, és fő borászunk António Ventura “2015 Legjobb Borásza” volt.
Fehérboraink hihetetlenül frissek, Syrah és Tannat szőlőből készült vörösboraink komolyak.
A több, mint 40 éves
Quinta do Gradil Aguardente XO borunkat is érdemes kipróbálni.
A borászatról és a borokról további információk itt találhatók:
Weboldal
http://www.quintadogradil.wine/pt
Facebook https://www.facebook.com/quintadogradil/
Instagram https://www.instagram.com/quintadogradil/
Házi verseny Parras WinesHázi verseny Parras WinesHázi verseny Parras Wines

 
ÖSSZEFOGLALÓ
 
Nagyon élvezetes 3 napot töltöttem el ezen a borfesztiválon. Szeretném ha 2018-ban még többen lennénk a magyar zsűriben. Az Azori Éden facebook oldalon lehet majd csatlakozni a borkóstoló csapatunkhoz. Mindenkinek nagyon ajánlom, aki szeretne  egy különleges élmény részese lenni  kedves emberek, nagyszerű borok és gaszronómiai inyencségek társaságában  látogasson el  2018. május 25-27-ig Terceira vagy 2018. október 19-21-ig Sao Miguel szigetére a  Wine in Azores borfesztiválra.

Nagyon köszönöm a “zsűrinek” Dórinak, Fruzsinak, Andinak, Krisztinának,Juditnak és Szabolcsnak a segítséget a borok és a címkék kiválasztásában. Hálás vagyok, hogy ilyen lelkesek voltak az első Azori Éden házi borverseny bíráiként.
Köszönöm a borászatok képviselőinek az együttműködést és a segítséget!

 
Házi verseny egyébHázi verseny egyébHázi verseny egyébHázi verseny egyébHázi verseny egyébHázi verseny egyéb


A 2017-es borfesztivál beszámolójának első részét ITT találjátok. 

Hasonló témájú  bejegyzéseink: Fesztiválok, Gasztronómia, Élmények

Ha szeretnétek több Azori-szigeteki eseményről is értesülni kövessétek az Azori-Éden facebook oldalt vagy az Edenazores Instagram oldalt.
Megosztom
Rólam
Rita vagyok biológus mérnök és marketing manager. Az első utazásom az Azori-szigetekre annyira elvarázsolt, hogy néhány nap után eldöntöttem ideköltözöm. Mivel elég kevés adatot találtam magyarul a szigetekről, ezért elhatároztam, hogy indítok egy blogot, amiben próbálok minél több hasznos információt összegyűjteni és így segíteni az ideutazókat. A bloggal a célom még az is, hogy minél többen kedvet kapjanak egy azori-szigeteki kiránduláshoz. Nézelődjetek, kérdezzetek!!! Próbálok minden Azori kirándulással kapcsolatos kérdésre válaszolni!

Írj nekemKinek szól a blog?
Mindenkinek, akinek a bakancslitáján szerepel az Azori-szigetek vagy csak egy kicsit is többet szeretne tudni Sao Miguel szigetéről (főleg Furnasról) és az ottani életről. Azoknak is, akik esetleg egy szerelmes kikapcsolódáson vagy  nászúton gondolkoznak. A blog bejegyzéseivel és információkkal szeretném segíteni, hogy mindenki legalább azt érezze - amit én az első kirándulásom után - hogy ez volt élete legjobb kirándulása. Akik valamilyen ételallergiában szenvednek vagy szeretnék kipróbálni a helyi különleges ételeket vagy megtalálni a legjobb helyeket a vacsorájukhoz azok olvassák a Biolány az Azori-szigeteken részben lévő bejegyzéseimet. 
És főleg a szüleimnek és a barátaimnak, hogy ne izguljanak, jól vagyok és élvezem az új életemet!


Keresés
Kategóriák


Galéria
Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01Teszt 01

Népszerű címkék